Guareta vlákninový dezert s příchutí jahoda 200 g

Akce
6 hodnocení
399 Kč –19 %
vlakninovy dezert jahoda 800
399 Kč –19 % 320 Kč
Skladem (8 ks)

 Lahodný dezert  s minimem  kalorií k překonání prvních obtíží při redukční dietě a ke kontrole váhy. Snadná příprava. 

17 kcal v jedné porci připravené z 5 g prášku
20/40 porcí

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vhodné pro vegetariány a vegany.

Složení: maltodextrin, želírující látky (karagenan a karubin), jahodové aroma, okyselující látka (kyselina citrónová), sladidlo (aspartam), barvivo (košenila z Dactylopius coccus).

Přípravek obsahuje zdroj fenylalaninu.

Karagenany patří mezi rozpustné polysacharidy, které jsou získávány z různých mořských řas. Jsou běžnou součástí stravy v celé řadě zemí a tak slouží jako fermentovatelná vláknina potravy s prebiotickým efektem. Jsou také používány v potravinářské technologii kde plní zejména funkci želírující látky.

Karubin je získáván ze svatojánského chleba (rohovník obecný). Patří mezi rozpustné vlákniny, ale ve studené vodě je prakticky nerozpustný. Plody rohovníku (struky) se používají jako krmivo, nebo se z nich dělá třeba pálenka. Semena se mohou používat jako náhrada mouky či kakaa v některých sladkých pokrmech. Má široké využití v potravinářské technologii díky schopnosti vázat vodu, výhodně interagovat s jinými polysacharidy a zlepšovat senzorické vlastnosti pokrmů.

Způsob přípravy: 100 ml /200 vody uveďte do varu, nalijte do misky a postupně v ní rozmíchejte kovovou metlou 5 /10 g prášku. Nepoužívejte elektrický mixér. Misku pak vložte do chladničky a konzumujte až po ztuhnutí. 

Způsob skladování: skladujte v původní nádobě v suchu a chladu. Nádobu vždy po otevření pečlivě uzavřete.

 Výživové hodnoty:

Ve 100 g V 5 g prášku
Energie 1392 kJ / 333 kcal 70 kJ / 17 kcal
Tuky 0,4 g 0,02 g
z toho nasycené 0,0 g 0,0 g
Sacharidy 76,5 g 3,8 g
z toho cukry 21,7 g 1,0 g
Vláknina 8,0 g 0,4 g
Bílkoviny 1,8 g 0,1 g
Sůl 4,7 g 0,2 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: