Guareta vlákninový dezert s příchutí citron 100 g
Detailní popis produktu
Vhodné pro vegetariány a vegany.
Složení: maltodextrin, želírující látky (karagenan a karubin), okyselující látky ( kyselina citronová a citronan sodný), citronové aroma, sladidlo (aspartam), barvivo (kurkumin z kurkumovníku dlouhého L.).
Přípravek obsahuje zdroj fenylalaninu.
Karagenany patří mezi rozpustné polysacharidy, které jsou získávány z různých mořských řas. Jsou běžnou součástí stravy v celé řadě zemí a tak slouží jako fermentovatelná vláknina potravy s prebiotickým efektem. Jsou také používány v potravinářské technologii kde plní zejména funkci želírující látky.
Karubin je získáván ze svatojánského chleba (rohovník obecný). Patří mezi rozpustné vlákniny, ale ve studené vodě je prakticky nerozpustný. Plody rohovníku (struky) se používají jako krmivo, nebo se z nich dělá třeba pálenka. Semena se mohou používat jako náhrada mouky či kakaa v některých sladkých pokrmech. Má široké využití v potravinářské technologii díky schopnosti vázat vodu, výhodně interagovat s jinými polysacharidy a zlepšovat senzorické vlastnosti pokrmů.
Způsob přípravy: 100/200 ml vody uveďte do varu, nalijte do misky a postupně v ní rozmíchejte kovovou metlou 5/10 g prášku. Nepoužívejte elektrický mixér. Misku pak vložte do chladničky a konzumujte až po ztuhnutí. Ideálně druhý den.
Způsob skladování: skladujte v původní nádobě v suchu a chladu. Nádobu vždy po otevření pečlivě uzavřete.
Výživové hodnoty:
Ve 100 g | V 5 g prášku | |
Energie | 1392 kJ / 333 kcal | 70 kJ / 17 kcal |
Tuky | 0,4 g | 0,02 g |
z toho nasycené | 0,0 g | 0,0 g |
Sacharidy | 76,5 g | 3,8 g |
z toho cukry | 0,5 g | 0,2 g |
Vláknina | 8,0 g | 0,4 g |
Bílkoviny | 1,8 g | 0,1 g |
Sůl | 4,7 g | 0,2 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.